+3
[O2] Zamiania zestwu naprawczego na dojazdówkę
Zwiń
X
-
EŁ,
potrzebujesz taki komplet (nie znalazłem dla skody)
a koło przykręca się taką długa śrubą z plastikowym łbem
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
kross12
dokładnie tak jak pisze LUKI, ale czy jest sens wozić koło ze sobą?
Zakładam że auto jeszcze na gwarancji więc jest assistance
Ja stwierdziłem że nie będę woził zbędnych kg i wywalam koło.
PS. jak już chcesz koniecznie wozić koło to lepszą opcją jest pełnowymiarowe a nie dojazdówka
Komentarz
-
EŁ, przerabiałem temat. W ASO nowy zestaw samego wyposażenia to 400 zeta (lewarek 200, klucz 100 i uwaga uwaga styropian 100 zeta :shock: ) + do tego koło całe i dlatego podziękowałem za to. Kupiłem używane koło (ORI 16" felgę VEGA + opona co mnie dowiezie do wulkanizacji i ma jakieś 5-6mm bieżnika) i do tego lewarek + klucz w sklepie motoryzacyjnym, które wożę w koszyku w bagażniku. Całość mi wyszła jakieś 200 zeta i mam to w jak to wygląda, ważne żeby działało (a lewarek i klucz działają, bo robiłem przekładkę koła letnie ----> koła zimowe)
Felgę mam nie przykręconą i nic nie lata więc ta nakrętka jest niepotrzebna IMO.
Komentarz
-
-
I IMHO żadnych dojazdówek, tylko pełnowymiarowe koło - mi poleciało na autostradzie 300 km od domu i 300 km od celu podróży w środku nocy - na dojazdówce miałbym stracha(daleko i prędkości >100), pianka nie dałaby rady(gwóźdź :evil: albo coś podobnego - opona w strzępach ) a tak 20 minut roboty i po krzyku :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
tak w sumie sie zastanawiam z tym assistance i chyba zostane przy tym zestawie.....fura bedzie lżejsza :lol: :twisted: .....pozatym mam jeszcze premium assistance w Hestii.....ostatnio jak w innym aucie żona zatankowała dyzla benzynką 98 :evil: pod korek :lol: .....to byli w 10 minut od zgłoszenia.....i bez szemrania zawiezli laweta za darmo do serwisu
Komentarz
-
-
Zamiana koła pełnowymiarowego na dojazdówę
Mam trochę inny problem niż ten temat, ale blisko, więc nie zakładam nowego tematu.
Mianowicie chcę zamienić pełnowymiarowe koło zapasowe na dojazdówkę.
Koło pełnowymiarowe zajmuje sporo miejsca i jest ciężkie a ja muszę dość często je przekładać i wyciągać z bagażnika i mam już dość. Poza tym dopadł mnie powszechnie znany problem sprężyn i opadającego tyłu i chciałbym trochę odciążyć bagażnik.
Stąd pytania to tych, którzy zamienili albo porównywali koła pełnowymiarowe i dojazdówki:
- o ile (mniej więcej) jest lżejsza dojazdówka?
- o ile jest niższa (oczywiście gdy leży)?
- czy zmieści się w niej oryginalny styropian z lewarkiem i kluczem?
Nie mam możliwości porównania (będę kupował wysyłkowo) a chciałbym uniknąć rozczarowania, więc Wasze doświadczenia będą dla mnie cenne.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez YaccaDzięki za odpowiedzi.
Czyli kiepsko, bo nawet jak zyskam na wysokości to trzeba gdzieś upchać podnośnik i klucz.
A miało być tak pięknie :cry:
Komentarz
-
Komentarz